“CARNE ASADA” ar kraukšķīgiem kartupeļiem

45min
4 pers.

Meksikāņu virtuves smarža ātri piepildīs Jūsu māju, gatavojot šo maltīti. “Carne Asada” tiešais tulkojums ir grillēts liellops, bet to parasti uzskata par ceptu Flank steiku lieliskā marinādē. Dodies garšu ceļojumā kopā ar mums.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg Flank steiks no GreenBeef.lv⁣⁣⁣⁣
  • 100 ml olīveļļa⁣⁣
  • 4 laimi (sulai)⁣⁣
  • 12 g svaiga kinza, smalki sakapāta⁣⁣
  • 5 ķiploka daiviņas, spiedē saspiestas⁣⁣
  • 1,5 tējk. malts kumīns⁣⁣
  • 1 tējk. malts čili vai čili pārslas⁣⁣
  • sāls un svaigi malti pipari (pēc garšas)⁣⁣

Kartupeļiem

  • 4 lieli kartupeļi⁣
  • 4 ēd.k. olīveļļas⁣
  • 2 tējk. sāls⁣
  • 2 tējk. ķiploku pulveris⁣
  • 1 tējk. paprikas garšviela⁣

Piedevām

  • 120 g sarīvēts siers⁣
  • 50 g gvakamole⁣
  • 60 g skābais krējums⁣

Pagatavošana:

1. solis:

Iemarinē Flank steiku (recepti meklē mūsu recepšu sadaļā – “Steiki”) ⁣


2. solis:

Kad steiks ir iemarinēts, cepeškrāsni sagatavo uz 220°C, kā arī sagatavo cepšanas paplāti, kurā cept kartupeļus. Tajā ieklāj cepampapīru. ⁣3. solis: 


Sagriez kartupeļus salmiņos un ieliec tos bļodā. Pievieno olīveļļu, sāli, ķiploku pulveri un paprikas garšvielu. Kārtīgi apmaisa.⁣

4. solis: 

Kartupeļu salmiņus novieto uz cepšanas paplātes vienā kārtā. Cep 25-30 minūtes, pusē tos apgriežot. Kamēr kartupeļi cepas, jāķeras klāt gaļas gatavošanai.⁣


5. solis:
 

Izņem Flank steiku no marinādes, nosusina to ar papīra dvieli un cep 5-8 minūtes augstā temperatūrā. Kad steiks ir apcepts, ļauj tam 5 minūtes atpūsties uz dēlīša. Ar asu nazi steiku sagriež pret šķiedrām vidēji mazos gabaliņos.⁣


6. solis: 
 

Pagatavoto kārto uz šķīvja šādā secībā: kartupeļi, sarīvēts siers, “Carne Asada” gabaliņi, gvakamole, skābais krējums. ⁣


Izmantotais produkts

Flanks

€ 16.00 eur/kg

Nogatavināta liellopa gaļa

Universāls liellopa gaļas gabals ar intensīvu garšu.

Notīrīt

Pagatavošanas ieteikumi:

Grillējot, cepšanas laikam ir jābūt pēc iespējas īsākam, tāpēc vislabāk to pagatavot vidēji ceptu vai vidēji asiņainu.

Grillēšana
Cepšana cepeškrāsnī
Cepšana pannā
Vakuuma lēnvārīšana

Piegādāts svaigs līdz Jūsu durvīm

Audzēts un lolots Latvijas pļavās

Bioloģiski sertificēts

Bez antibiotikām un ĢMO