Meksikāņu virtuves smarža ātri piepildīs Jūsu māju, gatavojot šo maltīti. “Carne Asada” tiešais tulkojums ir grillēts liellops, bet to parasti uzskata par ceptu Flank steiku lieliskā marinādē. Dodies garšu ceļojumā kopā ar mums.

“CARNE ASADA” ar kraukšķīgiem kartupeļiem
Sastāvdaļas:
- 1 kg Flank steiks no GreenBeef.lv
- 100 ml olīveļļa
- 4 laimi (sulai)
- 12 g svaiga kinza, smalki sakapāta
- 5 ķiploka daiviņas, spiedē saspiestas
- 1,5 tējk. malts kumīns
- 1 tējk. malts čili vai čili pārslas
- sāls un svaigi malti pipari (pēc garšas)
Kartupeļiem
- 4 lieli kartupeļi
- 4 ēd.k. olīveļļas
- 2 tējk. sāls
- 2 tējk. ķiploku pulveris
- 1 tējk. paprikas garšviela
Piedevām
- 120 g sarīvēts siers
- 50 g gvakamole
- 60 g skābais krējums
Pagatavošana:
1. solis:
Iemarinē Flank steiku (recepti meklē mūsu recepšu sadaļā – “Steiki”)
2. solis:
Kad steiks ir iemarinēts, cepeškrāsni sagatavo uz 220°C, kā arī sagatavo cepšanas paplāti, kurā cept kartupeļus. Tajā ieklāj cepampapīru. 3. solis:
Sagriez kartupeļus salmiņos un ieliec tos bļodā. Pievieno olīveļļu, sāli, ķiploku pulveri un paprikas garšvielu. Kārtīgi apmaisa.
4. solis:
Kartupeļu salmiņus novieto uz cepšanas paplātes vienā kārtā. Cep 25-30 minūtes, pusē tos apgriežot. Kamēr kartupeļi cepas, jāķeras klāt gaļas gatavošanai.
5. solis:
Izņem Flank steiku no marinādes, nosusina to ar papīra dvieli un cep 5-8 minūtes augstā temperatūrā. Kad steiks ir apcepts, ļauj tam 5 minūtes atpūsties uz dēlīša. Ar asu nazi steiku sagriež pret šķiedrām vidēji mazos gabaliņos.
6. solis:
Pagatavoto kārto uz šķīvja šādā secībā: kartupeļi, sarīvēts siers, “Carne Asada” gabaliņi, gvakamole, skābais krējums.