Grillēts Flank steiks

20min
8 pers.

Lai pagatavotu aromātisku flank steiku, svarīgākais ir izvēlēties atbilstošu marinādi. Pagatavojot flank steiku pēc šīs receptes, Jūs patiesi izgaršosiet tradicionālo meksikāņu virtuves garšu buķeti. Sastāvdaļas ir vienkāršas, ļoti svaigas un aromātiskas.

*Marinēšana nav iekļauta pagatavošanas laikā.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg Flank steiks no GreenBeef.lv⁣⁣
  • 100 ml olīveļļa
  • 4 laimi (sulai)
  • 12 g svaiga kinza, smalki sagriezta
  • 5 ķiploka daiviņas, spiedē saspiestas
  • 1,5 tējk. malts kumīns
  • 1 tējk. malts čili vai čili pārslas
  • sāls un svaigi malti pipari (pēc garšas)

Pagatavošana:

1. solis:

Nelielā bļodiņā sajauc visas marinādes sastāvdaļas.

2. solis:

Flank steiku ieliek stikla traukā, to pārlej ar marinādi un trauku pārklāj ar pārtikas plēvi.
Alternatīva: steiku liek plastmasas maisiņā un tajā ielej marinādi. Steiku marinē 1 – 4 stundas.

! Svarīgi – pārliecināties, ka abas steika puses klāj marināde.

3. solis:

Steiku cep vidēji augstā temperatūrā no katras puses 5 – 7 minūtes.
Steiku atliek malā uz dēlīša atpūsties (5 minūtes).

4. solis:

Ar asu nazi steiku griež pret šķiedrām.

Flank steiku var pasniegt ar grillētiem dārzeņiem vai krāsnī ceptiem kartupeļiem un svaigiem salātiem.


Izmantotais produkts

Flanks

€ 16.00 eur/kg

Nogatavināta liellopa gaļa

Universāls liellopa gaļas gabals ar intensīvu garšu.

Notīrīt

Pagatavošanas ieteikumi:

Grillējot, cepšanas laikam ir jābūt pēc iespējas īsākam, tāpēc vislabāk to pagatavot vidēji ceptu vai vidēji asiņainu.

Grillēšana
Cepšana cepeškrāsnī
Cepšana pannā
Vakuuma lēnvārīšana

Piegādāts svaigs līdz Jūsu durvīm

Audzēts un lolots Latvijas pļavās

Bioloģiski sertificēts

Bez antibiotikām un ĢMO