Klasiskā Boloņas mērce

120min
6 pers.

Boloņas mērces bagātīgā garša aizvedīs Jūs ceļojumā uz saulaino Itāliju, neizejot no Jūsu mājām.

Sastāvdaļas:

  • 500 g liellopa maltā gaļa no GreenBeef.lv
  • 1 ēd.k. olīveļļas
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 selerijas kāts
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 120 ml sauss baltvīns
  • 400 g sasmalcināti tomāti (konservēti)
  • 3 ēd.k. tomātu pasta
  • 475 ml liellopa buljons
  • 1 lauru lapa
  • 250 ml piens
  • 3/4 tējk. sāls
  • svaigi malti pipari (pēc garšas)

Pasniegšanai

  • Parmezāna siers
  • Spageti makaroni

Pagatavošana:

1. solis:

Uzkarsē eļļu dziļā pannā. Pievieno sasmalcinātu sīpolu, burkānu, seleriju un apcep ~ 7 min.

2. solis:

Pievieno liellopa malto gaļu un spiedē saspiestas ķiploka daiviņas. Cep līdz gaļa vairs nav jēla ~ 8 min.

3. solis:

Pievieno vīnu un karsē, kamēr tas ir gandrīz iztvaikojis.

4. solis:

Pievieno tomātus, tomātu pastu, buljonu un lauru lapu. Samazina karstumu un ļauj 1h visām garšām saplūst.

5. solis:

Pēc tam izņem lauru lapa ārā un, maisot, pievieno pienu.

6. solis:

Uz pannas uzliek vāku un ik pa laikam apmaisa līdz piens ir pilnībā iemaisīts mērcē ~ 45 min. Pievieno sāli un piparus.

Pasniedz ar spageti makaroniem un rīvētu Parmezāna sieru.

Lai labi garšo!


Izmantotais produkts

Maltā gaļa

€ 10.00 eur/kg

Nogatavināta liellopa gaļa

Liellopa maltā gaļa tiek iegūta no nogatavinātiem maltās gaļas gabaliem. Nogatavināta liellopa maltā gaļa saglabās savu izcilo garšu gan mājās ceptos burgeros, gan maltās gaļas mērcēs.

Notīrīt
Grillēšana
Cepšana pannā

Piegādāts svaigs līdz Jūsu durvīm

Audzēts un lolots Latvijas pļavās

Bioloģiski sertificēts

Bez antibiotikām un ĢMO