Lēni gatavots liellopa langets

240min
6 pers.

Piepildiet savu māju ar pasakainu liellopa gaļas cepeša smaržu un vēderus – ar sulīgām un gardām pusdienām. ⁣
* Lai pagatavotu šo recepti, Jums būs nepieciešams gaļas termometrs. ⁣

Sastāvdaļas:

  • 1,2 - 1,5 kg liellopa langets no GreenBeef.lv
  • Maldon jūras sāls pārslas⁣
  • Svaigi malti melnie pipari⁣

Pagatavošana:

1. solis:
Pāris stundas pirms gatavošanas izņemiet liellopa gaļu no ledusskapja. ⁣
2. solis:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 75°C. ⁣
3. solis: 
Kamēr cepeškrāsns silst, paņemiet lielu pannu un uzkarsējiet to uz lielas liesmas. ⁣
4. solis: 
Apberiet gaļu ar jūras sāls pārslam un melnajiem pipariem.⁣
5. solis:
Kad panna ir uzkarsusi, apcepiet gaļu no katras puses pa divām reizēm. ⁣
6. solis:
Pēc tam, kad gaļas ārpuse ir apcepusies, pārlieciet gaļu cepamtraukā un ievietojiet to cepeškrāsnī. ⁣
7.solis: 
Cepeškrāsnī liellopa langetu cepiet 4-5 stundas.⁣
8. solis:
Gaļas gatavību pārbaudiet ar gaļas termometru. ⁣
55˚C – baudīsiet jēlu cepeti.⁣
57˚C – baudīsiet vidēji jēlu cepeti. ⁣
60˚C – baudīsiet vidēji ceptu cepeti. ⁣
Sasniedzot 4 stundu atzīmi, iesakām pārbaudīt gaļas gatavību ik pēc 20 minūtēm. ⁣

9. solis:
Pirms pasniegšanas ļaujiet gaļai atpūsties vismaz 20 minūtes. ⁣


Izmantotais produkts

Langets

€ 20.00 eur/kg

Nogatavināta liellopa gaļa

Ļoti liess šķiņķis, no kura var pagatavot garšpilnu cepeti.

Notīrīt

Pagatavošanas ieteikumi:

Langets ir jāgatavo lēni un vislabāk to cept cepeškrāsnī vai sautēt.

Cepšana cepeškrāsnī
Vārīšana

Piegādāts svaigs līdz Jūsu durvīm

Audzēts un lolots Latvijas pļavās

Bioloģiski sertificēts

Bez antibiotikām un ĢMO