Piepildiet savu māju ar pasakainu liellopa gaļas cepeša smaržu un vēderus – ar sulīgām un gardām pusdienām.
* Lai pagatavotu šo recepti, Jums būs nepieciešams gaļas termometrs.

Lēni gatavots liellopa langets
Sastāvdaļas:
- 1,2 - 1,5 kg liellopa langets no GreenBeef.lv
- Maldon jūras sāls pārslas
- Svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana:
1. solis:
Pāris stundas pirms gatavošanas izņemiet liellopa gaļu no ledusskapja.
2. solis:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 75°C.
3. solis:
Kamēr cepeškrāsns silst, paņemiet lielu pannu un uzkarsējiet to uz lielas liesmas.
4. solis:
Apberiet gaļu ar jūras sāls pārslam un melnajiem pipariem.
5. solis:
Kad panna ir uzkarsusi, apcepiet gaļu no katras puses pa divām reizēm.
6. solis:
Pēc tam, kad gaļas ārpuse ir apcepusies, pārlieciet gaļu cepamtraukā un ievietojiet to cepeškrāsnī.
7.solis:
Cepeškrāsnī liellopa langetu cepiet 4-5 stundas.
8. solis:
Gaļas gatavību pārbaudiet ar gaļas termometru.
55˚C – baudīsiet jēlu cepeti.
57˚C – baudīsiet vidēji jēlu cepeti.
60˚C – baudīsiet vidēji ceptu cepeti.
Sasniedzot 4 stundu atzīmi, iesakām pārbaudīt gaļas gatavību ik pēc 20 minūtēm.
9. solis:
Pirms pasniegšanas ļaujiet gaļai atpūsties vismaz 20 minūtes.