Nedaudz iedvesmas no Taizemes virtuves un šeit ir vēl viens lielisks veids, kā pagatavot liellopa gaļu. Kā zināms, kokosriekstu piens ir neatņemama Taizemes virtuves sastāvdaļa. Liellopa gaļa maigajā un aromātiskajā karija mērcē garšos izcili arī nākamajā dienā. Pasniedz ar rīsiem un dekorē ar svaigām bazilika lapiņām un sarkano čili piparu.

Liellopa gaļa kokosriekstu karija mērcē
Sastāvdaļas:
- 1 kg liellopa gaļa gulašam no GreenBeef.lv
- 2 ēd.k. augu eļļa
- 2 sīpoli
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 ēd.k. sarīvēts ingvers
- 1 ēd.k. Ķīnas piecu garšvielu maisījums
- 1 ēd.k. Madras karija pulveris
- 1 ēd.k. brūnais cukurs
- 1 tējk. sāls
- 1/2 tējk. svaigi malti melnie pipari
- 1 ēd.k. tomātu pasta
- 250 ml liellopa gaļas buljons
- 400 ml kokosriekstu piens
- 1 sarkanais čilli pipars
- 1 kanēļa standziņa
- laima sula (pēc garšas)
Pasniegšanai
- Svaigs baziliks
- 1 sarkanais čilli pipars
- Kokosriekstu skaidiņas
- Laima daiviņa
Pagatavošana:
1. solis:
Uzkarsē eļļu dziļā pannā vai holandiešu katlā un vidējā karstumā apbrūnina liellopa gaļu no visām pusēm.
2. solis:
Pievieno Ķīnas piecu garšvielu maisījumu, Madras karija pulveri, brūno cukuru, sāli un svaigi maltus piparus. Turpina gatavot, maisot, apmēram 3 minūtes.
3. solis:
Pievieno nedaudz liellopa gaļas buljona un noskrāpē brūnganos gabaliņus no pannas vai katla pamatnes.
4. solis:
Pievieno sasmalcinātus sīpolus, sarīvētu ingveru un sasmalcinātas ķiploku daiviņas. Turpina gatavot 5 minūtes.
5.solis:
Pievieno tomātu pastu, atlikošu liellopa gaļas buljonu un kokosriekstu pienu.
6. solis:
Uzkarsē mērci līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno kanēļa standziņu un veselu sarkano čilli piparu, uzliek vāku, samazina liesmas intensitāti un gatavo lēni vismaz 1,5 stundu, līdz gaļa kļūst mīksta.
7. solis:
Kad mērce ir gatava, tai var pievienot nedaudz laima sulas.
Liellopa gaļu kokosriekstu karija mērcē pasniedz ar rīsiem un dekorē ar svaigām bazilika lapiņām un sasmalcinātu sarkano čilli piparu.