Liellopa gaļas gulašs

180min
5 pers.

Dodies garšu ceļojumā uz skaisto Ungāriju! Lai pagatavotu maģiski gardu gulašu, iesakām izvēlēties sastāvdaļas no vietējiem ražotājiem. Patiesai harmonijai.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg liellopa gaļa gulašam no GreenBeef.lv⁣
  • 5 ēdamkarotes olīveļļas⁣
  • 40g milti⁣
  • 1 liels, sasmalcināts sīpols⁣
  • 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas⁣
  • 1 zaļā paprika, attīrīta no sēklām un smalki sagriezta⁣
  • 1 sarkanā paprika, attīrīta no sēklām un smalki sagriezta⁣
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas⁣
  • 2 ēdamkarotes paprikas garšvielas⁣
  • 2 lieli tomāti, sagriezti⁣
  • 75ml sausā baltvīna⁣
  • 300ml liellopa buljona⁣
  • 2 ēdamkarotes svaigu pētersīļu⁣
  • 150ml skābā krējuma⁣

Pagatavošana:

⁣1.solis:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C (režīmā ar ventilatoru).⁣
2.solis:
Tikmēr pannā uzkarsē olīveļļu un gaļas gabaliņus apcep kopā ar miltiem zeltaini brūnus. Apcepto gaļu atliek malā. ⁣
3.solis:
Pannā pielej klāt vēl vienu ēdamkaroti olīvēļļas un pievieno 1 lielu, sasmalcinātu sīpolu, 2 smalki sasmalcinātas ķiploka daiviņas, 1 zaļo un 1 sarkano papriku (abas smalki sagrieztas). Visu kopā apcep, apmēram 7-10 minūtes.⁣
4.solis:
Kad dārzeņi apcepti, pannā liek atpakaļ liellopa gaļas gabaliņus, pievieno 2 ēdamkarotes tomātu pastas un 2 ēdamkarotes paprikas garšvielas. Gatavo, maisot 2 minūtes. ⁣
5.solis:
Visu pārvieto cepamtraukā (nepārvieto, ja tiek izmantota cepeškrāsns panna).⁣
6.solis:
Pievieno 2 lielus, kubiņos sagrieztus tomātus, 75 ml sausā baltvīna un 300 ml liellopa buljona. ⁣
7.solis:
Trauku apklāj ar folliju un liek cepties cepeškrāsnī uz 2,5h – 3h. ⁣
8.solis:
Kad gulašs gatavs, to apkaisa ar svaigām pētersīļu lapiņām, pievieno sāli, svaigi maltus piparus un piejauc 150 ml skābā krējuma. ⁣
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, makaroniem, rīsiem vai citām piedevām. ⁣

Izmantotais produkts

Gulašs

€ 15.00 eur/kg

Nogatavināta liellopa gaļa

Kubiņos sagriezta liellopu gaļa, kas ir lieliski piemērota sautējumiem.

Uzturvērtība:

Enerģētiskā vērtība 837 kJ /200 kcal. 100 g pagatavota produkta satur: tauki – 11 g (no tiem piesātinātie tauki – 3.6 g), nātrijs – 55 mg, ogļhidrāti – 0 g, olbaltumvielas – 25 g, dzelzs – 2.07 mg, kālijs – 255 mg, niacīns – 5.43 mg, fosfors – 143.64 mg

Notīrīt

Pagatavošanas ieteikumi:

Gulaša pagatavošanas noslēpums ir tā pagatavošanas laiks, kas ļauj visām garšām izkust tumšā un biezā mērcē.
Gatavojiet kopā ar saviem iecienītākajiem dārzeņiem.

Cepšana cepeškrāsnī
Vārīšana
Cepšana pannā
Vakuuma lēnvārīšana

Piegādāts svaigs līdz Jūsu durvīm

Audzēts un lolots Latvijas pļavās

Bioloģiski sertificēts

Bez antibiotikām un ĢMO