
Liellopa gaļas sautējums ar ziemas dārzeņiem
Sastāvdaļas:
- 500 g liellopa kakla karbonāde
- 2 ēd. k. olīveļļa
- 1 liels sasmalcināts sīpols
- 4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
- 30 g milti
- 250 ml sauss sarkanvīns
- 750 ml liellopa gaļas buljons
- 3 vidēja izmēra burkāni, sagriezti ripiņās
- 4 vidēja izmēra pastinaki, sagriezti
- 250 g sarkanie kartupeļi, sagriezti
- 2 lauru lapas
- 6 svaigi timiāna zariņi
- 1/2 tējk. sāls
- 1/2 tējk. pipari
Pagatavošana:
1. solis:
Katlā uzkarsējiet 1 ēdamkaroti olīveļļas uz vidējas liesmas. Cepiet gabaliņos sagrieztu liellopa kakla karbonādi 15 minūtes eļļā, ik pa laikam apmaisot, līdz tā ir zeltaini brūna.
2. solis:
Pārlieciet liellopa gaļu bļodā un pārklājiet to, lai gaļa ātri neatdzistu.
3. solis:
Ielejiet katlā vēl 1 ēdamkaroti olīveļļas un uz vidējas liesmas apcepiet sīpolus un ķiplokus (5 minūtes). Pēc tam pievietojiet atpakaļ liellopa gaļu un apkaisiet ar miltiem. Gatavo, maisot, 1 minūti. Pievienojiet vīnu un gatavojiet vēl 1 minūti.
4. solis:
Kad gaļa ir apbrūnējusi, pievienojiet liellopa gaļas buljonu, sagrieztus burkānus, pastinakus, sarkanos kartupeļus, lauru lapas, svaigus timiāna zariņus, sāli un piparus.
5. solis:
Uzkarsējiet visu katla saturu līdz vārīšanās temperatūrai un tad samaziniet liesmu. Sautējiet 40 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz dārzeņi kļūst mīksti. Pirms pasniegšanas izņemiet lauru lapas.