Osso Buco sarkanvīna mērcē ar ziedkāpostu biezeni

190min
4 pers.

Osso Buco ir tradicionāls itāļu ēdiens. Mēs apvienojām maigo Osso Buco gaļu ar bagātīgo sarkanvīna mērci un kartupeļu biezeņa vietā izvēlējāmies to pasniegt ar krēmīgo ziedkāpostu biezeni.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg Osso Buco no GreenBeef.lv
  • 1 ēd.k. Dižonas sinepes
  • 60 g milti
  • 1 tējk. sāls
  • 1/2 tējk. svaigi malti pipari
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • 2 seleriju kāti
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. kaltēta timiāna
  • 2 ēd.k. sarkanā karija pasta
  • 230 ml sarkanvīns
  • 460 ml liellopa buljons
  • 400 g konservēti tomāti (gabaliņos sagriezti)

Ziekāpostu biezenim

  • 1 ziedkāposts
  • 2 ēd.k. sviests
  • 2 - 4 ēd.k. piens
  • 40 g Parmezāna siers

Pagatavošana:

Osso Buco:

1. solis:

Nosusiniet Osso Buco ar papīra dvieli vai salveti un uzsmērējiet uz gaļas gabaliem Dižonas sinepes.

2. solis:

Bļodā sajauciet miltus, sāli un svaigi maltus piparus. Apviļājiet gaļu miltu un garšvielu maisījumā.

3. solis:

Uzkarsē pannu un pievieno olīveļļu. Apcepiet Osso Buco (katru gabalu atsevišķi) no abām pusēm 2 – 3 minūtes, līdz gaļas virspuse nedaudz apbrūnē. Apcepto gaļu nolieciet malā.

4. solis:

Tajā pašā pannā apcepiet sīpolu, burkānus un seleriju. ( 5 min)

5. solis:

Pievienojiet ķiplokus, timiānu, karija pastu un turpiniet gatavot 2 minūtes.

6. solis:

Pievienojiet sarkanvīnu. Pēc 2 minūtēm ielejiet liellopa buljonu un iemaisiet tomātus. Mērci uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

7. solis:

Osso Buco lieciet cepeštraukā, gaļai pievienojiet mērci. Svarīgi, lai gaļa tiktu pārklāta ar šķidrumu un dārzeņiem. Uzlieciet traukam vāku vai apklājiet to ar folliju un lieciet trauku cepeškrāsnī 160 °C temperatūrā uz 3 stundām, līdz gaļa kļūst mīksta.

 

Ziedkāpostu biezenis:

1.solis:

Katlā uzvāriet ūdeni un pievienojiet rozetēs sadalītu ziedkāpostu. Vāra 10 minūtes.

2. solis:

Noteciniet ūdeni un atsājiet ziedkāpostus nožūt. (2 min)

3. solis:

Pannā izkausējiet sviestu.

4. solis:

Ziedkāpostus ievietojiet traukā, tiem pievienojiet izkausēto sviestu un pienu.

5.solis:

Ar rokas blenderi sablenderējiet ziedkāpostus līdz viendabīgai masai.

6. solis:

Pievienojiet Parmezāna sieru, sāli un piparus (pēc garšas). Pasniedziet ar Osso Buco.


Izmantotais produkts

Osso Buco

€ 12.00 eur/kg

Nogatavināta liellopa gaļa

Osso – Buco jeb “kauls ar caurumu” ļaus aizceļot garšas ceļojumā uz Itāliju.
Osso Buco piemīt delikāta garša, patīkama liellopa gaļas smarža un maiga gaļas tekstūra.

Notīrīt

Pagatavošanas ieteikumi:

Gaļas klasisko garšu var baudīt, ja liellopa stilbs ir lēni sautēts uz zemas intensitātes liesmas.
Iesakām Osso Buco sautēt kopā ar sīpoliem, burkāniem, seleriju un ķiploku, un pasniegt kopā ar Milānas risoto vai krēmīgu ziedkāpostu biezeni.

Vārīšana
Vakuuma lēnvārīšana

Piegādāts svaigs līdz Jūsu durvīm

Audzēts un lolots Latvijas pļavās

Bioloģiski sertificēts

Bez antibiotikām un ĢMO