RUMP steiku iegūst no liellopa aizmugurējās daļas. Lai baudītu izsmalcināto liellopa gaļas garšu un tās sulīgumu, ir svarīgi to pareizi pagatavot, tāpēc vēlamies padalīties ar vienu ļoti vieglu recepti.

Rump steiks
Sastāvdaļas:
- 1 x 0.5 kg Rump steiks no GreenBeef.lv
- 1 smalki sagriezta ķiploka daiviņa
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 1 ēdamkarote sviesta
- Šķipsniņa Himalaju sāls
- Svaigi malti pipari
Pagatavošana:
1. solis:
Pirms gatavošanas izņemiet rump steiku no ledusskapja un atstājiet to vismaz uz 20-30 minūtēm, lai tas sasniegtu istabas temperatūru.
2.solis:
Kad rump steiks ir sasniedzis istabas temperatūru, nosusiniet to ar papīra dvieli vai salveti un apberiet abas steika puses ar Himalaju sāli un svaigi maltiem pipariem.
3.solis:
Lieciet karsēties cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
4. solis:
Tikmēr uzkarsējiet pannu un pievienojiet 1 ēdamkaroti augu eļļas.
5.solis:
Kad panna ir uzkarsusi, uzmanīgi novietojiet uz pannas rump steiku, blakus steikam pievienojiet 1 ēdamkaroti sviesta un ķiploka daiviņu, un cepiet katru steika pusi 3 minūtes.
6.solis:
Pēc tam lieciet apcepto rump steiku cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm.
7.solis:
Visbeidzot izņemiet rump steiku no cepeškrāsns, vēl nedaudz apberiet ar svaigi maltiem pipariem un atstājiet to atpūsties uz 10 minūtēm.
Rump steiku iesakām pasniegt ar ceptiem kartupeļiem un svaigiem salātiem.
Sēņu sezonā – ar jaunajiem kartupeļiem, sēņu mērci un svaigām rukolas lapiņām.