Tako ar flank steiku un zaļo salsu

30min
10 pers.
No steika virmojošais laima aromāts, kas mijās ar sāļu garšu, un svaigi zaļā salsa piešķir šiem tako īpašu svaigumu un pikantu garšu. ⁣⁣
* Šīs receptes pagatavošanai Jums būs nepieciešams gaļas termometrs.⁣⁣⁣⁣
* Steika marinēšana nav iekļauta receptes pagatavošanas laikā.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg Flank steiks no GreenBeef.lv⁣⁣
  • Tako laiviņas⁣⁣

Steika marinādei

  • 4 ēdamkarotes olīveļļas⁣⁣
  • 3 ēdamkarotes tekilas⁣⁣
  • 2 ēdamkarotes liķiera Triple Sec⁣⁣
  • 2 laimi (abus izmantojiet priekš laima sulas un miziņu jānorīvē tikai no viena laima)⁣⁣
  • 3 sasmalcinātas ķiploka daiviņas⁣⁣
  • 0.5 tējkarote malti čilli pipari⁣⁣

Zaļajai salsai

  • 6 smalki sagriezti sīplloki (tikai baltā un gaiši zaļā daļa)⁣⁣
  • 1 smalki sagriezts halapenjo pipars bez sēklām⁣⁣
  • 1 vidēja izmēra gurķis (nemizots, smalki sagriezts) ⁣⁣
  • 2 laimi sulai (aptuveni 4 ēdamkarotes)⁣⁣
  • 2 ēdamkarotes kaperi (noskaloti un sasmalcināti)
  • 3 sasmalcinātas ķiploka daiviņas⁣⁣
  • 2 ēdamkarotes smalki sakapāti pētersīļi⁣⁣
  • 2 ēdamkarotes smalki sakapātas koriandra lapas⁣⁣ ⁣⁣

Pagatavošana:

Steika marinēšana⁣⁣

⁣⁣
1.solis:
Nelielā bļodiņā sajauc visas marinādei nepieciešamās sastāvdaļas.
2.solis:
Flank steiku apviļā marinādē no visām pusēm un atsāj marinādē uz vismaz 4 stundām, bet vēlams uz visu nakti. ⁣⁣
⁣⁣

Zaļā salsa⁣

⁣⁣
1.solis:
Bļodā ievieto visas salsai nepieciešamās sastāvdaļas un tās samaisa. ⁣⁣
2.solis:
Ja nepieciešams var pievienot akmens sāli, taču kaperiem vajadzētu salsu padarīt pietiekami sāļu. ⁣⁣
3.solis:
Pievienojiet nedaudz olīveļļas. ⁣⁣
⁣⁣

Flank steika pagatavošana⁣⁣

⁣⁣
1. solis:
Lielā pannā izkausējiet vienu ēdamkaroti sviesta.⁣⁣
2. solis:
Izņemiet steiku no marinādes un nosusiniet to ar papīra dvieli vai salveti. ⁣⁣
3. solis: 
Lieciet steiku uz pannas un cepiet no vienas puses 4-5 minūtes. ⁣⁣
4. solis:
Pēc tam apgrieziet steiku un ievietojiet gaļas termometru steika biezākajā daļā. ⁣⁣
5. solis:
Cepiet steiku līdz tā iekšējā temperatūra sasniedz 54°C.⁣⁣
6. solis:
Novietojiet steiku uz dēlīša, apklājiet ar folliju un ļaujiet tam atpūsties vismaz 5 minūtes. ⁣⁣
7.solis:
Sagrieziet steiku šķēlītēs un pasniedziet to tako laiviņās ar zaļo salsu. ⁣⁣

Izmantotais produkts

Flanks

€ 16.00 eur/kg

Nogatavināta liellopa gaļa

Universāls liellopa gaļas gabals ar intensīvu garšu.

Notīrīt

Pagatavošanas ieteikumi:

Grillējot, cepšanas laikam ir jābūt pēc iespējas īsākam, tāpēc vislabāk to pagatavot vidēji ceptu vai vidēji asiņainu.

Grillēšana
Cepšana cepeškrāsnī
Cepšana pannā
Vakuuma lēnvārīšana

Piegādāts svaigs līdz Jūsu durvīm

Audzēts un lolots Latvijas pļavās

Bioloģiski sertificēts

Bez antibiotikām un ĢMO