Pagatavošana:
Steika marinēšana
1.solis:
Nelielā bļodiņā sajauc visas marinādei nepieciešamās sastāvdaļas.
2.solis:
Flank steiku apviļā marinādē no visām pusēm un atsāj marinādē uz vismaz 4 stundām, bet vēlams uz visu nakti.
Zaļā salsa
1.solis:
Bļodā ievieto visas salsai nepieciešamās sastāvdaļas un tās samaisa.
2.solis:
Ja nepieciešams var pievienot akmens sāli, taču kaperiem vajadzētu salsu padarīt pietiekami sāļu.
3.solis:
Pievienojiet nedaudz olīveļļas.
Flank steika pagatavošana
1. solis:
Lielā pannā izkausējiet vienu ēdamkaroti sviesta.
2. solis:
Izņemiet steiku no marinādes un nosusiniet to ar papīra dvieli vai salveti.
3. solis:
Lieciet steiku uz pannas un cepiet no vienas puses 4-5 minūtes.
4. solis:
Pēc tam apgrieziet steiku un ievietojiet gaļas termometru steika biezākajā daļā.
5. solis:
Cepiet steiku līdz tā iekšējā temperatūra sasniedz 54°C.
6. solis:
Novietojiet steiku uz dēlīša, apklājiet ar folliju un ļaujiet tam atpūsties vismaz 5 minūtes.
7.solis:
Sagrieziet steiku šķēlītēs un pasniedziet to tako laiviņās ar zaļo salsu.